Stookolietankkeuring


Zorg ervoor dat uw stookolietank voldoet aan de overheidsvoorschriften met ons keuringsattest voor stookolietanks. Neem contact met ons op om vandaag nog een keuring in te plannen.

Keuringsattest aanvragen

Als uw verwarmingssysteem gebruikmaakt van een stookolietank, bent u verplicht om te voldoen aan belangrijke regelgeving voor het onderhoud ervan. De overheid streeft naar het minimaliseren van grondwater- en bodemverontreiniging. Stookolie, bekend als gasolie, mazout of huisbrandolie, vereist regelmatige zorg en inspectie om veiligheid en milieubescherming te waarborgen.

Deskundige inspectie van uw mazouttank

 
Amianto staat klaar om u te helpen met de keuring van uw stookolietank. Onze deskundigen komen ter plaatse voor een grondige inspectie van je mazouttank. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Afspraak maken

keuring-mazouttank-amianto
keuring-mazouttank-amianto

Is een mazouttank keuren verplicht?

Ja, in Vlaanderen is het verplicht om uw stookolietank te laten keuren volgens de VLAREM-normen (Vlaams Reglement betreffende de Milieuvergunning). Deze regelgeving is bedoeld om milieuverontreiniging te voorkomen en de veiligheid te waarborgen. Een geldig keuringsattest is essentieel bij de verkoop of verhuur van een pand.

Om de hoeveel jaar moet een mazouttank gekeurd worden?

De frequentie van de keuring hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen moeten bovengrondse mazouttanks met een inhoud tot 5.000 liter om de 5 jaar gekeurd worden. Tanks met een capaciteit van meer dan 5.000 liter moeten elke 3 jaar gekeurd worden. Ondergrondse tanks moeten om de 3 jaar gekeurd worden, ongeacht hun grootte.

Hoeveel kost het keuren van de mazouttank?

De kostprijs van een mazouttankkeuring kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de tank en eventuele bijkomende inspecties. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Moet ik de mazouttank laten keuren bij verkoop van mijn woning?

Ja, bij de verkoop van een woning is een geldig keuringsattest van de mazouttank verplicht. Het attest mag niet ouder zijn dan 3 jaar op het moment van de overdracht van eigendom. Het is de verantwoordelijkheid van de verkoper om dit attest te bezorgen aan de koper.

Laat uw mazouttank keuren

Bij Amianto staan we klaar om u te ondersteunen bij het voldoen aan de vereisten voor mazouttankkeuringen. Contacteer ons voor deskundig advies en een professionele keuring van uw stookolietank.