Elektrische keuring (AREI)


Defecten in een elektrische installatie kunnen brand of elektrocutie veroorzaken. Daarom moet u uw elektrische installatie verplicht laten controleren.

Tijdens de controle wordt nagegaan of uw elektrische installatie voldoet aan de voorschriften van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI).

Waarom een elektriciteitskeuring?

 
Bij het verkopen van uw huis is het belangrijk om de nodige elektrische inspecties uit te voeren. Deze inspecties garanderen niet alleen de veiligheid van de nieuwe eigenaar, maar kunnen ook een grote rol spelen in het succes van de verkoop.

Wanneer potentiële kopers uw huis bekijken, willen ze er zeker van zijn dat de elektrische bedrading veilig en up-to-date is. Ze zullen zich afvragen of het huis voldoet aan alle veiligheidsnormen en of ze in de toekomst problemen kunnen verwachten. Door een elektrische inspectie te laten uitvoeren door Amianto voordat u uw huis te koop zet, vermindert u niet alleen de kans op ongevallen en brand, maar verhoogt u ook het vertrouwen en de interesse van potentiële kopers.

Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent voordat u uw huis in de verkoop zet en laat een professionele elektrische inspectie uitvoeren. Het zal u gemoedsrust geven en kan uiteindelijk de sleutel zijn tot een succesvolle verkoop.

Offerte aanvragen

keuring-elektriciteit-amianto

Wat komt er kijken bij een elektrische keuring?​

Tijdens de elektrische inspectie zal een gekwalificeerd elektriciteitsdeskundige van Amianto kijken naar de bedrading, de stopcontacten, het schakelmateriaal en de elektrische panelen. We zullen eventuele problemen identificeren en aanbevelingen doen voor eventuele reparaties of upgrades. Het is belangrijk om te weten dat elektrische inspecties bij wet verplicht is als de elektrische installatie dateert van voor 1 oktober 1981 of als het keuringsrapport ouder is dan 25 jaar.

Veelvoorkomende elektrische problemen die worden gevonden

Tijdens een elektrische inspectie kunnen verschillende problemen aan het licht komen. Een van de meest voorkomende problemen is verouderde bedrading. Dit kan leiden tot overbelasting en brandgevaar. Andere problemen zijn slecht geaarde stopcontacten, verouderde zekeringkasten en verkeerd geïnstalleerde elektrische panelen.

Hoe bereid je je voor op een elektrische keuring?

 
Om u goed voor te bereiden op een elektrische inspectie, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle elektrische systemen in uw huis goed werken. Test alle stopcontacten, schakelaars en verlichting om er zeker van te zijn dat alles naar behoren functioneert.

Zorg er ook voor dat alle elektrische panelen toegankelijk zijn en vrij van rommel. Het is ook een goed idee om eventuele documentatie van eerdere elektrische werkzaamheden te verzamelen, zoals facturen en garantiebewijzen.

voorbereiden-elektrische-keuring-amianto

Een erkende deskundige inhuren voor een inspectie

Het is essentieel om een erkend deskundige, zoals Amianto in te huren voor de elektrische inspectie van uw huis. Wij hebben de kennis en ervaring om mogelijke problemen op te sporen en aanbevelingen te doen voor reparaties of upgrades. 

Veelgestelde vragen over een elektrische keuring

Hoe lang duurt een elektrische keuring?

De duur van een elektrische inspectie kan variëren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw huis. Gemiddeld duurt een inspectie ongeveer 2 tot 3 uur. Tijdens de inspectie zullen we alle elektrische systemen grondig controleren en eventuele problemen identificeren.

Hoeveel kost een elektrische keuring?

De kosten van een elektrische inspectie kunnen ook variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie en de omvang van het huis. Hoewel dit een extra kostenpost kan zijn bij het verkopen van uw huis, is het belangrijk om het als een investering te zien. Een geslaagde inspectie kan de waarde van uw huis verhogen en potentiële kopers geruststellen.

Wat staat er in het keuringsattest?

Na de elektrische inspectie ontvangt u een inspectierapport met onze bevindingen. Het is belangrijk om dit rapport grondig door te lezen en eventuele vragen te stellen aan uw Amianto contactpersoon. Het rapport zal gedetailleerde informatie bevatten over eventuele gevonden problemen en aanbevelingen voor reparaties of upgrades, die u best door een professionele elektricien laat uitvoeren.

Een elektrische keuring laten uitvoeren

Neem contact op met Amianto voor een professionele elektrische keuring.