Een EPC-attest aanvragen


Amianto, een gecertificeerde energiedeskundige type A, staat paraat om u te helpen met het verkrijgen van uw Energieprestatiecertificaat (EPC). Of u nu uw huis, appartement of studio verkoopt of verhuurt, een geldig EPC-attest is essentieel. Als erkend deskundige streven we ernaar om uw certificaat vlot en efficiënt af te leveren

Offerte aanvragen

Wanneer is een EPC-attest verplicht?

 
Een EPC-attest is vereist bij de verkoop of verhuur van residentiële gebouwen, inclusief woningen, appartementen en studio's. Het certificaat biedt informatie over de energiezuinigheid van het pand aan potentiële kopers of huurders. Het EPC moet beschikbaar zijn op het moment dat het pand te koop of te huur wordt aangeboden.​

epc-attest-aanvragen-amianto
epc-attest-aanvragen-amianto

Waar kan u een EPC-attest aanvragen?

Als erkende energiedeskundige type A kan Amianto u helpen bij het verkrijgen van een EPC-attest. Onze deskundigen voeren een grondige inspectie uit en stellen het certificaat op volgens de wettelijke vereisten.

EPC-attest aanvragen

Wie moet een EPC-attest aanvragen?

De verantwoordelijkheid voor het aanvragen van een EPC-attest ligt bij de eigenaar van het vastgoed. Bij de verkoop of verhuur van een woning, appartement of studio is het dus de taak van de eigenaar om het EPC-certificaat te verkrijgen en beschikbaar te stellen aan potentiële kopers of huurders.

Moet ik een EPC-attest hebben bij de verkoop van mijn woning?

Ja, bij de verkoop van een woning is een geldig EPC-attest verplicht. Het certificaat informeert potentiële kopers over de energieprestaties van het pand. Het moet aanwezig zijn op het moment van de publicatie van de advertentie voor verkoop.

Een EPC-attest voor uw woning aanvragen

Amianto levert EPC attesten als erkend energiedeskundige type A erkend door het Vlaams Energieagentschap.