Uw gecertificeerde asbestdeskundige in Vlaanderen


Amianto is een bedrijf gevestigd in Antwerpen en Hasselt, gespecialiseerd in het uitvoeren van asbestinventarisaties in heel Vlaanderen. Ons ervaren team biedt professionele diensten aan voor zowel privé eigenaars als bedrijven. Onze gecertificeerde asbestdeskundigen zorgen ervoor dat uw gebouw of woning grondig wordt onderzocht op de aanwezigheid van asbest.  We leveren in heel Vlaanderen het OVAM asbestattest af.

Ontdek hieronder meer over ons.

Over ons


Onze gecertificeerde asbestdeskundigen gebruiken geavanceerde technieken en apparatuur om asbest te detecteren. We inspecteren zowel zichtbare als verborgen delen van het gebouw, en leveren een gedetailleerd rapport met onze bevindingen en aanbevelingen.

Wij starten eerst met een vooronderzoek en komen vervolgens ter plaatse de woning inspecteren, zodat we zeker zijn dat we elke asbesttoepassing kunnen detecteren. Indien we uitgaan van verdacht materiaal, zal dit door staalname worden bevestigd door een OVAM erkend Labo. Dit onderzoek is NIET-destructief en zal zonder schade aan het gebouw uitgevoerd worden.

​Ten slotte ontvangt u altijd een asbestattest van ons. Hierin zal beschreven staan in welke mate er maatregelen dienen genomen te worden. Attesten zijn steeds geldig voor 5 of 10 jaar (afhankelijk van het risico voor milieu en gezondheid) en kunnen na het verwijderen van het gedetecteerde asbest door onze gecertificeerde asbestdeskundige aangepast worden.
​Samen met Amianto zorgt u dus voor een veiligere verkoop en verbouwing van oudere gebouwen, die in overeenstemming is met de nieuwe wetgeving.

Het Amianto team

Stijn De Loore

Regio: Vlaanderen
Functie: Bestuurder

Bart Martens

Regio: Vlaanderen
Functie: Bestuurder

 Luc Bortels

Regio: Limburg & Kempen
Functie: ADI

Steven Hermans

Regio: Limburg & Vlaams-Brabant
Functie: ADI

Eddy De Wispelaere 

Regio: Oost-  & West-Vlaanderen
Functie: ADI

Abdel El Mesiane

Regio: Antwerpen
Functie: ADI

Amianto Antwerpen

Desguinlei 22 - 2018 Antwerpen

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten


Amianto Hasselt

Hendrik van Veldekesingel 150 - 3500 Hasselt

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten